La casa de Bernarda Alba

Diumenge 26 de febrer
Teatre Orfeó de Calella
Carrer de la Indústria, 47
Calella
Gestiona
Associació Joventut Artística de Calella
608.553.735
info@joventutartistica.com

La casa de Bernarda Alba

Diumenge 26 de febrer

Data Hora
26
Febrer Diumenge
18:00 h
Comprar

Bernarda Alba, el dia que enterra el seu segon marit, decideix sotmetre la casa i a les seves cinc filles a vuit anys de dol rigorós.
La filla gran, Angustias, ho és del primer marit i és la que té més diners de les germanes. Concerten un casament amb Pepe el Romano, un jove atractiu que, tot i que es casarà amb la gran…, a qui veu d'amagat i amb qui manté una relació secreta és amb l' Adela, la germana petita.
La gelosia entre les germanes, la passió que no poden amagar, el pes de la moral i la religió fa que es vagi desencadenant un ambient de tragèdia entre tots els personatges femenins.
La vella criada de la casa, la Poncia, adverteix l'orgullosa Bernarda del que passa per la nit quan tothom dorm. Ella no vol escoltar ningú i està convençuda que res escapa a la seva rígida autoritat.
Martirio, una de les germanes, consumida per l'enveja i la rancúnia, desencadenarà la tragèdia: delatarà la relació d'Adela i Pepe i, en certa manera serà la responsable de la mort de la germana petita.
Bernarda tanca la casa en un mur de silenci i de dol absolut.
L'obra planteja el patiment d'unes dones que estan sotmeses a una societat basada en l'ordre masculí, un ordre que les mateixes dones hem perpetuat.
Bernarda Alba és la carcellera.
Lorca esdevé universal a cada paraula; un text enormement poètic ens porta-obra un mirall on hi reconeixem tots els sentiments possibles: amor, rancúnia, enveja, ràbia, complicitat, amistat, intolerància… i per sobre d'aquests conflictes interiors, EL SILENCI...


Gestiona
Associació Joventut Artística de Calella
608.553.735
info@joventutartistica.com

© 2023 - Joventut Artística Calella - Powered By Fila 12